Elghufs kan forklares som en kombinasjon mellom løping med staver, samt "spretten skigang". Det vil si at man forsøker å få til en bevegelse i motbakken som minner om det man gjør når man går diagonal i motbakken, men med høyere intensitet og mer sprett frem og opp i bakken.
Tanken er at man skal dra med seg bevegelsesmønsteret fra elghufs over og inn til vinteren når man skal gå diagonal. Dette handler om både det fysiske, men også det tekniske aspektet - hvor man på ski ønsker god tyngdeoverføring og tidlig fraspark, og spesielt sistnevnte får man trent på en god måte via elghufs. Samtidig er det ekstremt tungt, og setter krav til god teknisk gjennomføring for at effekten skal bli god.
Mange begynner å "jukse" mot slutten av en elghufsintervall, rett og slett ved å gå mer over til løping - noe som er en god del lettere, og dette bør derfor unngås. Man bruker også staver aktivt, som man ville gjort når man går på ski. Disse er imidlertid noe lavere, og når man står på flatmark har man som regel rundt 90 grader i albuen for å ha riktig lengde, noe høyere staver kan også brukes - men husk at elghufs ofte foregår i bratt motbakke, slik at om stavene blir for høye får man ikke brukt overkroppen aktivt, og man havner "bakpå" som påvirker teknikken på en negativ måte.
Bli med Milslukern på Elghufs
Vår tradisjonsrike elghufstrening i Korketrekkeren arrangeres onsdag kl. 18.30, og holdes samme tid hver onsdag fremover. Oppmøte er på parkeringsplassen ved Midstuen skole. Arrangementet er gratis.